Шматлікія лекары лічаць бялковую ежу абавязковай да ўжывання пасля заражэння коронавирусом і перанесенай хваробы COVID-19.
Адной з галоўных задач пасля коронавируса для арганізма з'яўляецца аднаўленне імунітэту. Ковидная інфекцыя сур'ёзна пашкоджвае цела і імунітэт з-за моцнага запаленчага стрэсу, які закранае стрававальную, імуналагічную і рэпрадуктыўную функцыі. Даследаванні паказваюць, што арганізм, у якім аказваецца парушанай Імунная функцыя, адчувае дэфіцыт бялку. У любым выпадку бялок гуляе важную ролю ў функцыянаванні імуннай сістэмы і можа быць магутным дыферэнцыятарам рэакцый, адзначаюць пры гэтым спецыялісты.
Такім чынам, бялковая ежа становіцца асабліва важнай для лепшага выздараўлення і аднаўлення пасля COVID-19. Навукоўцы раяць ўключаць у харчаванне прадукты з высокім утрыманнем бялку.
Пророщенные парасткі. У праростках змяшчаецца не толькі шмат бялку, але і фалійнай кіслаты, магнію, фосфару, марганцу, вітамінаў C і K.Акрамя таго, працэс прарастання павялічвае колькасць антыаксідантаў, што дазваляе арганізму хутчэй аднаўляцца пасля хваробы.
Рыба. Разам з бялком яна дае арганізму высакаякасныя тоўстыя кіслоты амега-3, а таксама вітаміны D і B2, кальцый, фосфар, жалеза, цынк, ёд, магній і калій, якія лёгка засвойваюцца і аказваюць супрацьзапаленчае дзеянне.
Бабовы. Яны багатыя бялком, жалезам, цынкам, вітамінамі, селенам і жыццёва важнымі амінакіслотамі, такімі як лізін, якія спрыяюць засваенню кальцыя, лёгка засвойваюцца самі і з'яўляюцца асабліва карыснымі для развіцця імуннай сістэмы.
Яйка. Ўтрымліваюць усе незаменныя амінакіслоты, багатыя антыаксідантамі, якія дапамагаюць арганізму аднаўляцца пасля акісляльнага пашкоджанні, выкліканага ковидным запаленнем. Высокае ўтрыманне вітаміна D у яйках таксама спрыяльна адбіваецца на аднаўленні здароўя. Акрамя гэтага, з яйкамі арганізм атрымлівае асноўныя найважнейшыя вітаміны-селен, A, B і K, якія дапамагаюць лепш аднавіць агульны стан арганізма.