У той час як невялікія перакусы могуць здацца занадта добрымі, каб быць праўдай, калі вы спрабуеце знізіць высокі крывяны ціск, даследаванні паказваюць, што ёсць адзін дзейсны спосаб, які можа дапамагчы менавіта ў гэтым. Калі вы вылучыце правільны тып, салодкае пачастунак можа "значна" знізіць ваш узровень.
Высокае крывяны ціск, або гіпертанія, з'яўляецца прыступкай да сур'ёзных праблем са здароўем, ад сардэчных прыступаў да інсультаў. У той час як дыета можа быць пускавым механізмам для гэтага стану, некаторыя прадукты таксама могуць выступаць у якасці проціяддзя. Адным з такіх ласункаў з'яўляецца шакалад.
"Хоць плітка малочнага шакаладу з начыннем з клейкай карамелі можа быць смачнай, гэты тып шакаладу не прынясе нічога добрага для вашага крывянага ціску. На жаль, белы шакалад таксама не спрыяе зніжэнню артэрыяльнага ціску. Важна выбіраць цёмны, які можа дапамагчы знізіць узровень цукру ў крыві, паколькі змяшчае раслінныя злучэння, званыя флаванолы. Цёмны шакалад і какава-прадукты, багатыя флаванолы, выклікаюць цікавасць як альтэрнатыўны варыянт лячэння гіпертаніі", - кажа лекар-тэрапеўт Ірына Андрэева.
Новае даследаванне прыйшло да высновы, што цёмны шакалад валодае "значным эфектам зніжэння артэрыяльнага ціску". Аднак навукоўцы таксама заўважылі, што гэты эфект назіраўся толькі ва ўдзельнікаў з гіпертаніяй або перадгіпертоніяй. Ціск не было «значна» зніжана ў людзей з нармальным узроўнем: "Станоўчыя вынікі па высокага крывянага ціску былі відавочныя ўжо праз два тыдні".